Kada naši gosti dođu u kušaonu najčešće pitaju kako funkcionira Lokalitet kušaona, možemo li sjesti i nešto pojesti i popiti? Dal naručujemo ili sami biramo?
Lokalitet kušaona je osmišljena da se osječate kao u konobi svoje babe.
Sami birate najbolje domaće proizvode, s lokalnih opg-ova i uživate uz dobro vino ili pivo.
Lokalitet kušaona je ono malo mjesto koje nike niti restoran niti fast foodu ali u koje možete doći i probati sve što nudimo, isključivo domaće proizvode lokalnih malih proizvođača, a ako vam se zasvidi nešto od toga možete ponijeti kući i nastaviti uživati u svom domu.
Zašto nemamo klasičan meni?
Mi nemamo klasičan menu jer imamo jako širok izbor najboljih domaćih proizvoda i želimo da sami birate i probate od svega pomalo.
Zato Mi nemamo klasičan menu nego imamo od svega pomalo i od tuda i ime naše ponude Lokalitet sve pomalo!
Što je Lokalitet sve pomalo?
Naši kupci i kušači koji nam dolaze su mu dali to ime.
Kada ih pitamo što žele kušati svi proizvodi im izgledaju toliko lijepo i ukusno da žele svi od svega pomalo i od tuda su i nastale naše različite plate i naši prefini panini, salate koji sadrže od svega pomalo! Domaće, zdravo i prefino!
Od plata najpopularnije su nam: standard, gourmet, specijalac, slavonski miks, sirni orgazam, istarski pršut, ali i sami si možete složiti platu poput ove u nastavku.
Ova hladna mesna plata je sadrži isključivo istarske domaće proizvode:
- kuhani pršut,
- istarska panceta iz središta Istre
- žlomprt kobasica Dujmović rađena po posebnoj tradicionalnoj recepturi
- kravlji sir sa sjevera Istre rađen po tradicionalnoj obiteljskoj recepturi od nepasteriziranog mlijeka .
- sir u papru
- bruskete sa našim domaćim ručno rađenim namazima, pešt od medvjeđeg luka, pešt od pršuta,
- brusketa sa domaćim pomidorima volovsko srce (okusa kakvog vas vraća u prošlost kada su pomidori imali okus i miris).
- namaz od bučinih sjemenki i tajnih sastojaka
- pekmez luk koji se fantastično slaže sa sirevima.
- domaće tople focaccie koje vam mi pečemo svaki dan.
Plata specijalac je miks plave i zelene Hrvatske, najboljeg što naša kontinentalna slavonija i primorska Istra imaju.Domaći kulen, top zreli 4 godine star kravlji sir, kuhani pršut, istarski pršut, kobasica boškarin, zreli kravlji sir od nepasteriziranog mlijeka.
Da vaš doživljaj bude potpun sve svježe režemo i pripremamo u trenutku kada naručite, čak i kruh koji poslužujemo topao i za plate i za panine.
Imamo samo najbolje pršute koje režemo na stalku ručno. Osim istarskog pršuta kod nas možete pronaći i krčki i drniški pršut. Svi su nositelji europske oznake izvornosti.
Panini razni : Bomba, Tartufo i Rabijan. Poseban kruh hrskav koji mi pečemo, tako da su panini vruči i sadrže (ovisno koji odaberete) prefine domaće namaze, svježe povrće, grilano povrće, pršut, kuhani pršut, tartufe, sireve….Vi birate!
Panin Rabijan. Domaća pečena focaccia, zreli kravlji sir, pršut, svježe i grilano povrće, namazi, maslinovo ulje.
Panin mmmmm Bomba.Domaća pečena focaccia, mladi kravlji sir, kuhani pršut, svježe i grilano povrće, namazi, maslinovo ulje.
Panin Tartufo. Domaća pečena focaccia, mladi kravlji sir, kuhani pršut, svježe i grilano povrće, namaz od crnog tartufa, maslinovo ulje.
Uz sve pomalo mi preporučamo domaće svježe salate!
Za njih je karakteristično da su jučer ubrane i danas u tanjuru.
Začinjeno našom domaćom mješavinom krupne morske soli i začina i maslinovim uljem.
Zašto to spominjemo?
Zato jer je naše povrće domaće, svježe, lokalno, to nije povrće kupljeno u najlonima ili kartonskim kutijama, dalekog podrijetla i smrznuto. Naše povrće je neodoljivo svježe jer stiže samo nekoliko sati nakon branja što panini i salatama daje nevjerojatne mirise i okuse.
Salata domaći pomidori, cherry, kravlja skuta, domaći začini i komadići pršuta.
Najbolje od svega je što sve što vam nudimo u Lokalitet sve pomalo ako vam se svidi možete i naručiti za vaša slavlja kao plate koje vam pripremamo u box i tako iznenaditi svoje goste.