PRIPREMITE KOŽU ZA LJETO UZ OVIH 5 KORAKA

 

Toplije vrijeme je pokucalo na vrata, pa službeno možemo reći da nam je ljeto stiglo! Vjerujemo da smo svi jedva dočekali sunce i lijepo vrijeme, zamijenili svoju zimsku garderobu ljetnom, kupaće kostime i ručnike stavili u torbu, ali koliko vas je obratilo pažnju da i koža zahtjeva određenu pripremu za nadolazeće ljeto? Isto kako ste zamijenili odjeću kada su temperature krenule rasti, jednako tako treba koži pružiti svu adekvatnu njegu kako visoke temperature i UV zračenje ne bi ostavile štetne posljedice na našoj koži.

 

Koje bi korake trebalo napraviti prije izlaganja suncu, donosimo vam u nastavku:

 

  1. PILING KOŽE Piling kože neophodan je u pripremi kože za ljeto. Prije prvog izlaganja suncu, potrebno je ukloniti mrtve stanice kože. Osim što ćete tako omogućiti ravnomjernije tamnjenje, piling kože osigurat će da se svi proizvodi koje nanesete bolje apsorbiraju. 

Lokalitet preporuča: Body Scrub, piling za tijelo od Lavande (L’OR) - piling za tijelo od lavande koji uklanja mrtve stanice kože, ima opuštajući mirise te ostavlja kožu mekom i glatkom!

 

2. HIDRATACIJA KOŽE Nakon što smo napravili piling, na kožu ćemo nanijeti kvalitetne proizvode koji će našu kožu duboko nahraniti. Održavajte kožu hidratiziranom nanošenjem hidratantnih krema na lice i tijelo.


Lokalitet preporuča: Face Cream, krema za lice od Lavande (L’OR) - idealna hidratantna krema koja ublažava upalne procese te smiruje nadraženu kožu!

 

3. HIDRATACIJA IZNUTRANije dovoljno da na kožu nanijeti samo proizvode za hidrataciju! Jednako je važno da tokom dana pijete dovoljno tekućine - najbolje vode i jedete voće i povrće s visokim udjelom vode. Ako zaboravljate piti vodu tijekom dana, svakako preporučujemo da kraj sebe uvijek nosite bočicu koja će vas podsjetiti na važnost unošenja tekućine!

Lokalitet preporuča: U staklenu bočicu ubacite narezane limune (OPG Šuman), narezani krastavac i đumbir te pustite da odstoji preko noći. Ujutro ćete imati pravo zdravo i osvježavajuće piće, a nećete piti samo običnu vodu!

 

4. PREHRANAU ljetnim mjesecima, kako bi osigurali zdravlje kože, važno je i da je naša prehrana raznolika, bogata sezonskim voćem i povrćem. Važno je jesti namirnice koje su bogate beta-karotenom (prirodnim antioksidansom) kojeg ćete pronaći u crvenom i narančastom voću i povrću (mrkve, rajčice, marelice…).

 

Lokalitet preporuča: Pogledajte široku ponudu sezonskog povrća i voća koje nudimo na našoj tržnici!

5. KORISTITE KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROMNikad ne možemo dovoljno naglasiti važnost korištenja kreme sa zaštitnim faktorom! Svakodnevno izlaganje suncu (čak i ono u rano proljeće i na jesen), kada mislimo da sunce nije dovoljno jako te da nam ne može naštetiti, zapravo ipak štetno utječe na našu kožu!Dobra krema sa zaštitnim faktorom uvijek bi nam trebala biti pri ruci te bi trebala postati među obaveznim proizvodima koje koristimo svakodnevno.

 

Lokalitet preporuča: Krema za lice SPF 30 (L’OR) - krema za zaštitu od sunca za lice koja štiti i smiruje osjetljivu i suhu kožu!

 

Ako poduzmete sve navedene korake, koži ćete pružiti adekvatnu njegu i zaštitu, a koža će vam itekako biti zahvalna.

 

Pogledajte široku ponudu naših OPG-ova i njihovih domaćih proizvoda, provjerene i vrhunske kvalitete!