adventski vijenac

Bliži nam se najljepše razdoblje u godini i ove godine vam ga i mi želimo još više uljepšati.


Prvo što nekako pripremamo i sa čime krećemo u blagdansko vrijeme je zasigurno adventski vijenac. Vjerojatno najčešće posegnete za vijencima koje možete negdje kupiti, naravno najbrže je, međutim zašto ne bi baš ove godine sami napravili vijenac i obogatili blagdanski stol jedinstvenim adventskim vijencem svojih ruku djelo?


Radionica je namjenjena svima i ne treba nikakvo predznanje. Naša je art dizajnerica Melita Gortan osmislila idealan vijenac za ovaj Božić koji možemo svi izraditi uz njenu pomoć i stručno vodstvo i to u prekrasnom okruženju i zabavnom druženju.


Da doživljaj bude nezaboravan pripremiti ćemo i degustaciju domaćih istarskih keksića, ručno rađenih sirupa i prirodnih čajeva.


Najbolje je od svega što svoje ručno rađene adventske vijence nosite u svoj dom, tako da ga ove godine nećete kupovati.


Radionica se održava  24.11.2022. Od 18.00 do 20.00 sati u prekrasnom Žgabucinu Lokaliteta u Negrijevoj 39, Veruda Pula


Cijena radionice je 200,00 Kn i uključuje  sve potrebne materijale.


Nemojte propustiti priliku. Rezervirajte već danas jer je broj mjesta ograničen.


Pišite nam odmah na marina@lokalitet.hr ili se direktno prijavite na https://lokalitet.hr/products/uradi-sam-izrada-adventskih-vijenaca.
Lokalitet radionicaLokalitet radionica

Prvi vijenac se pojavio 1838. godine i sastojao se od 20 malih crvenih svijeća (za dane u tjednu) i 4 velike bijele (za nedjelje došašća) svijeće. Tada se jedan mladi evangelički svećenik želeći svojim štićenicima u sirotištu došašće učiniti ljepšim sjetio da svakim danom molitve od prvog dana prosinca upale jednu svijeću. Na Božić bi svjetlosni krug zasjao svjetlošću 24 svijeće.

 

Jeste li znali simboliku adventskog vijenca:

 

Adventski vijenac čine dva simbola, a to su krug simbol vječnosti i vjernosti, bez početka i kraja, i drugi; svjetlost koju daju svijeće.

Izvorno su se pleli u krug od granja zimzelenog bilja koje je simboliziralo vječni život, dok su adventske svijeće izvorno bile crvene i bijele boje i simbol Isusove žrtve i pobjede.


Četiri velike svijeće imaju i svoju simboliku, te se smatra da u prvom tjednu palimo svijeću koja simbolizira nadu, u drugom tjednu mir, u trećem radost i četvrta nedjelja došašća ljubav.